La setmana passada vam fer unes xerrades amb l’alumnat de 5è de l’Escola Serra de l’Obac a Terrassa.

La conversa amb ells i elles sobre les diferents xarxes socials, la gestió familiar dels dispositius mòbils, així com la privacitat, va provocar la reflexió i els va despertar moltes preguntes.

La Classe dels Hackers, per exemple, preguntava on està el límit entre una baralla o el ciberbulling. Sovint ens trobem que els menors no distingeixen clarament la línia entre l’assetjament o “les bromes entre companys i companyes”.

Aquest fet ens va portar a parlar de l’empatia, les conseqüències que tenen els nostres actes sobre els altres i també a reflexionar sobre els perills d’exposar-nos a les xarxes i els diferents suports dels quals disposem: demanar ajudar a qui i quan.

Amb la Classe de paper, les reflexions van girar entorn a com ens relacionem a través d’internet i la publicitat que rebem. Ens va sobtar que nens de deu anys, expliquessin que reben constantment anuncis pornogràfics que els fa sentir incòmodes.

Finalment vam clausurar la xerrada parlant d’allò que ens agrada fer fora de les pantalles, ens va agradar molt tot el que ens van explicar. Nens i nenes apassionats per la música, el ball, l’esport, la muntanya… Fantàstic!

Un plaer repetir a l’escola, que ja sentim una mica més com casa nostra.

Fins aviat!

Laura Almagro