Connectem? Com ens relacionem a través de les pantalles a l’adolescència

Iniciem un nou any ple de trobades amb famílies i amb joves per tal de reflexionar sobre l’ús que en fem de les pantalles.

Ahir, dilluns 30 de gener, vam iniciar les trobades amb l’alumnat (20 alumnes, 12 llegits com a nois i 8 llegides com a noies) de 1er d’ESO de l’Institut Trinitat Nova de Barcelona. La sessió va tenir una durada de 2 hores, una hora abans del pati i una altra després.

A través d’una activitat gamificada, vam poder parlar conjuntament sobre com ens relacionem a través de les pantalles; som capaces d’empatitzar amb la resta a través de la pantalla, tal com fem en el cara a casa? Utilitzem un llenguatge violent, què entenem per violència? Ens comportem més de cara a la galeria que amb el nostre propi criteri? Tractem als altres com ens agrada que ens tractin a nosaltres? Podem deixar el mòbil de banda i fer altres activitats lliures de pantalles?

Aquests van ser alguns dels eixos que van anar sorgint. Com ja sabeu, la nostra metodologia és l’adaptació a les necessitats i preocupacions del centre i les famílies, així com treballar a partir de “les coses que van sorgint” amb els i les joves quan fem l’activitat formativa.

Dins el marc d’aquest projecte, que compta amb la col·laboració de la Fundació Ferrer i Guàrdia, farem dues accions formatives més: el proper dijous 2 de febrer ens trobarem amb l’altre grup de 1er d’ESO de l’Institut Trinitat Nova i el dimarts 14 de febrer amb tot l’alumnat de 6è de l’Escola Calderón.