L'equip humà de Cafè

Iris Roch Ardanuy

Coordinació tècnica Equip Clínic CIPAIS

Ja a primària vaig iniciar-me amb les pantalles, per aquest motiu sento que connecto amb les necessitats dels infants i adolescents.

M’atrauen els processos de socialització en entorns digitals.

“Sovint creiem que les pantalles són una qüestió de generacions. Mentre els adults estem en un procés d’alfabetització constant; aprenent i posant-nos els dia de les novetats de les plataformes digitals, els menuts utilitzen les pantalles amb gran agilitat.

Aquest fet pot fer-nos sentir incòmodes i insegurs davant d’ells i elles per tal d’acompanyar- los. I és que possiblement no existeix un referent educatiu en aquest àmbit per a nosaltres com passa amb la sexualitat o les drogues.

Precisament el món de la família és un camí d’aprenentatge, en el qual no hi ha experts, sinó que eduquem els menors amb la millor voluntat i aportant els valors que considerem necessaris. Acompanyar en l’ús de les pantalles és bàsicament això.”

L'educació en l'àmbit digital és un dels reptes educatius del present i del futur immediat.

Des de ben petita vaig tenir clar que em volia dedicar a l'educació

"M'apassiona l'educació en tots els seus sentits. L'educació en l'àmbit digital és un dels reptes educatius del present i del futur immediat. La comunitat educativa i els agents educatius estem cridats a afrontar-nos-hi!

Va ser a la universitat quan vaig tenir clar que, dins l’àmbit educatiu, on em sentia més còmode era en la creació de programes i projectes educatius que impliquesin tota la comunitat educativa i la societat. Un proverbi africà diu que cal tota una tribu per educar un infant. M'agrada pensar que ajudo a fer tribu i a posar la familia al centre. L'educació digital és el repte educatiu d'un present incert i cambiant. Així doncs pregunto… Fem tribu digital?”

Laura Almagro Mediñà

Assessorament pedagògic

Laura Peiró Aguarón

Psicòloga general sanitària

Tinc interès en tot allò que concerneix tant a joves i famílies, com professionals, entorn l'educació digital.

Entenc l'educació digital des d’un model participatiu i reflexiu

“Dir que tens un fill pre/adolescent fa trinar a qualsevol. L’adolescència incomoda, sí: perquè fa trontollar el sistema de creences i valors familiar, perquè qüestiona la identitat dels seus membres, o perquè desafia els límits amb el desig de guanyar autonomia.

L’adolescent passa per diferents transformacions de vital importància de cara a la construcció de la seva identitat, on s’hi jugaran eleccions no sempre encertades però que alhora l’ajudaran a anar emprenent el seu vol.

Si bé cal una bona dosi de paciència, fermesa, coherència i confiança per poder sostenir els mals encontres que es puguin anar donant, acompanyar en aquest procés de transició a la vida adulta també pot ser molt gratificant.”

Com ens complementem?

La riquesa del nostre equip és la seva naturalesa multidisciplinària. Cadascuna aporta una pota
necessària per treballar en l’ús de les pantalles a la infància i l’adolescència: la tècnica, la pedagògica i la psicològica.

Avaluem les necessitats i personalitzem la nostra actuació amb les professionals de l’equip que siguin necessàries, d’aquesta manera podem aconseguir cobrir la demanda de forma integral.
Equip_kfeisocialmedia