Nadala Cafè i Social Media

Observant el 2019, podem resumir-lo com un any de creixement del programa Cafè i Social Media, en el qual hem mirat cap endins i hem teixit vincles amb entitats i serveis que ens complementen. 

Hem reflexionat i creat línies específiques d’actuació de cara a l’any vinent, afrontant els reptes que ens proposa la societat i seguint l’actualitat tecnològica amb la mateixa motivació dels inicis del projecte.

Pel 2020 hem establert objectius que ens agradaria treballar conjuntament i que són l’ànima del nostre programa:

1. Crear més espais familiars, on intervinguin adults i menors i s’escoltin els uns als altres. Establir un pont entre els membres de les unitats familiars, facilitant la comunicació amb la intenció de reduir els conflictes que deriven l’ús de pantalles.

2. Aportar el nostre gra de sorra per a fomentar el pensament i opinió crítica perquè tots, tant menors com adults, participem en l’entorn digital amb seny i responsabilitat. Creiem fermament en el treball de valors personals, familiars i socials, per a promoure una bona convivència.

3. Implicar-nos, totes les agents que treballem amb menors, a treballar en xarxa i teixir vincles de qualitat. Volem compartir experiències i créixer en companyia.

4. Acompanyar els menors en l’ús de pantalles, en les seves oportunitats i també els riscs. Basant-nos en Lev Vygotsky, proporcionar que els menors aprenguin a aprendre a través de persones que els podem acompanyar en aquest procés.

Així doncs, per la nostra part; seguirem oferint xerrades als centres escolars adreçades a menors, continuarem trobant-nos amb les associacions de famílies per a parlar i reflexionar creant estratègies conjuntes que serveixin a cada organització familiar, impulsarem l’activitat “Connecta amb la família!” una trobada de famílies (adolescents i adults) que dóna resultats interessants i facilita l’escolta entre uns i els altres, anirem de la mà amb professionals de l’educació per a col·laborar i complementar les nostres experiències.

Esperem comptar amb tu amb aquests nous reptes que ens plantegem i alhora estem a la teva disposició per a elaborar propostes educatives amb relació a l’ús de pantalles, que s’adaptin a les teves necessitats.

Ara només ens queda desitjar-te bones festes i feliç entrada d’any 2020!

Laura Almagro i Medina                     Iris Roch i Ardanuy