Xerrades AFA Baró de Vive

Resum de les xerrades amb l’AFA Baró de Viver

Els dies 18 i 24 de maig ens vam trobar amb una desena de famílies de l’AFA Escola Baró de Viver per parlar sobre com educar en l’àmbit digital i com acompanyem els nostres fills en l’inici de l’ús de les pantalles.

Som un bon exemple a seguir? Els nostres fills i filles s’emmirallen en nosaltres? Què fan els nostres fills i filles a través de les pantalles? I per què?

Conèixer les seves inquietuds, interessos i aficions en el món digital ajuda a establir canals de confiança familiars que poden prevenir conductes problemàtiques o situacions de risc.

En la segona jornada es va generar un debat sobre la intimitat dels nostres fills i filles, el respecte pel seu espai i privacitat.

On són els límits? Les famílies sentim que les xarxes socials i els entorns digitals tenen més riscos que oportunitats? Com conviuen les dues posicions? Com trobem l’equilibri?

El debat va ser molt enriquidor i va posar de manifest les preocupacions comunes de totes les famílies a l’hora d’educar en l’àmbit digital. No vam trobar la solució a totes les preocupacions, però van ser dues tardes de fer tribu i sentir que el repte de l’educació digital l’hem d’afrontar en comunitat.

Esperem retrobar-nos aviat!

Laura Almagro

Scroll to Top