Conferència Gestió de xarxes socials a la Biblioteca de Viladecavalls

El passat dijous 20 de novembre vam donar el tret de sortida al nostre projecte educatiu realitzant la segona conferència de Gestió de les Xarxes Socials a la Infància i Adolescència aquesta vegada a la Biblioteca de Viladecavalls (Terrassa).

Durant gairebé dues hores vam poder reflexionar amb els assistents sobre el canvi de paradigma que actualment estem vivim, en el qual les persones ens hem convertit en éssers multitasca i connectats les 24 hores del dia.

Un dels punts que vam voler destacar durant la conferència és que els pares han de ser conscients que els seus fills estan immersos en el món digital i que és inevitable que tinguin més coneixements que ells sobre les xarxes socials. Tot i així, aquesta connexió constant fa que molts cops no tinguem cura d’un aspecte essencial: la privacitat online.

Aquest punt ens va servir per donar-los a entendre que una de les principals accions que cal que realitzin, per poder acompanyar i assessorar a infants i adolescents en les seves accions digitals, és conèixer cada una de les xarxes socials que els seus fills utilitzen per comunicar-se i relacionar-se. D’aquesta manera els poden aconsellar i conscienciar-los en la importància de tenir un control sobre la informació que donen a conèixer públicament a nivell online.

A més, vam tractar les principals xarxes socials, destacant les seves característiques i l’ús que se’n fa d’elles en l’etapa de la infància i sobretot durant l’adolescència

No només és important saber les característiques de les xarxes socials sinó que també és fonamental conèixer els drets d’ús de cada una. Preguntes com: “Un infant de 10 anys pot donar-se d’alta a Instagram?” donaven pas a la resolució de dubtes i preguntes al respecte.

Durant la conferència també es va voler deixar constància que existeix una llei del menor que manifesta, en un dels seus punts, que no està permès fotografia a nens/es sense el permís dels seus pares i encara menys publicar-ne les imatges a les xarxes socials.

Vam tractar àmpliament aquest tema amb l’objectiu de conscienciar als assistents que aquest fet podria afectar d’una manera o altra al seu fill o filla si tot aquest volum d’informació quedava enregistrat en els cercadors com per exemple Google.

Seguim volent reflexionar sobre aquests aspectes i compartir amb vosaltres la nostra visió i coneixements. A continuació podeu veure la presentació del que vam explicar:

Si desitgeu organitzar la conferència a la vostra escola, biblioteca o centre cívic, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.