Acompanyament digital en família a l’AMPA Col·legi Claret

El passat dijous 14 de desembre, ens vam trobar amb les famílies de 1er i 2on d’ESO de l’AMPA del Col·legi Claret de Barcelona, per tal de fer el Taller sobre com introduir el telèfon mòbil a l’adolescència. Hi van participar 24 persones (19 dones i 5 homes).

El binomi adolescència i pantalles sabem que no és fàcil, és per això que vam donar algunes recomanacions tècniques i pedagògiques. També vam facilitar les Guies Famílies Cruels i Malvades de Som Connexió a les famílies interessades.

En aquesta ocasió, vull fer èmfasi en l’escolta de les necessitats que ens transmeten els nostres fills i filles, és a dir, en llegir que hi ha darrere les demandes: “tothom té mòbil menys jo”, “parlen pel grup i jo no m’entero perquè no hi sóc”, “vull tenir un perfil a Instagram”, entre d’altres. Aquesta escolta ens proporcionarà poder oferir una proposta alternativa si cal, que ens faci sentir més còmodes amb les decisions que anem prenent com a família.

A vegades, la resposta haurà de ser una negació, que serà important que sigui argumentada perquè entenguin bé el límit que estem proporcionant.

Com sempre diem, la comunicació és la millor eina de prevenció, poder parlar amb ells i elles amb naturalitat sobre les coses que passen a través de la xarxa (que també ens passen a nosaltres!) és un bon punt de partida.

Agraïm la confiança i volem donar l’enhorabona a la feina que està fent la comissió de l’AMPA, especialment a l’Àlex, per afrontar els reptes digitals actuals.

Iris Roch