Hola pantalles! Col·legi Montserrat

Resum de la trobada amb famílies del Col·legi Montserrat de Cerdanyola del Vallès

El passat dimecres 26 d’octubre el Col·legi Montserrat de Cerdanyola ens obria les portes per crear un espai de debat i reflexió amb les famílies, entorn l’ús de les pantalles dels joves i en especial, per parlar sobre com s’inicien en aquest ús i que cal tenir en compte.

Els joves utilitzen les pantalles en molts àmbits de la seva vida. A l’escola, per tal d’aprofitar els recursos de les eines ofimàtiques i els espais d’aprenentatge, a casa per entretenir-nos, i en tots els àmbits també per comunicar-nos.

Així doncs, com podem regular i acompanyar els nostres fills en aquest ús? Coneixem els riscos que hi ha i les eines i estratègies per prevenir-los?

Vam debatre sobre si hi ha una edat o un moment idoni per dotar als joves d’un ordinador propi o que facin ús d’un mòbil. També sobre la pressió del grup a l’hora de tenir mòbil i d’oferir sempre alternatives a les pantalles, per tal d’afavorir moments de desconnexió en família.

Escoltar, compartir, acompanyar i crear espais de debat a casa sobre els temes que ens preocupen de l’educació digital, és la millor prevenció.

Els assistents van tenir ocasió d’exposar que és el que els preocupa més d’aquest inici a les pantalles i tots coincidíem que, el món digital ens fa una mica de mandra, però som conscients que cal estar actualitzats per tal de poder acompanyar degudament als fills i filles.

Va ser un plaer compatir les reflexions amb les famílies i amb el col·legi Montserrat, que mostra una gran voluntat per estar al dia en l’educació digital de la seva Comunitat Educativa.

Laura Almagro