Xerrada amb les famílies dels Consorci del Lluçanès

El passat dia 4 de novembre, ens vam trobar amb una dotzena de famílies del Consorci del Lluçanès per reflexionar sobre l’ús de les pantalles en família i els neguits que suposa l’educació digital.

A l’hora de fer les presentacions observem com cada família és diversa i, tot i tenir fills en edats similars, tenen usos, normes i acords en l’ús de les pantalles molt diferents. Quin és el nexe comú? Totes les famílies es pregunten el mateix…

Com els acompanyem? Que hem de tenir en compte? Com prevenir conductes que poden acabar esdevenint problemes?

Acompanyar els infants quan fan ús de les pantalles, mostrar interès, oferir alternatives a les pantalles i educar en l’exemple, en serien una bona resposta.

Quin ús fem nosaltres de les pantalles? Com ens veuen els nostres fills interactuar a través d’elles?

La nostra conducta i relació amb les pantalles i dispositius són un exemple pels nostres fills, com en molts altres aspectes quan parlem d’educar.

Es va establir un debat molt interessant sobre la pressió social a l’hora d’oferir mòbil als nostres fills i filles. No hi ha una edat òptima, ja que aquest fet arriba fruit de la demanda del menor o per necessitat de l’adult.

Així i tot, arriba un moment que les famílies senten que hi ha una pressió social, ja que “TOTS” els companys i companyes en tenen i els preocupa que el fet d’estar “desconnectat” perjudiqui el menor.

Una mare deia, “jo estic intentat convèncer a les famílies per retardar l’edat d’ús del mòbil. Arribar a un acord social“.

Ho aconseguirà? Li preguntarem l’any vinent!

Laura Almagro