Resum xerrada “Hola mòbil”al col·legi Jesús Maria i Josep de Sant andreu

El dijous 14 de març ens vam trobar amb famílies de cicle superior de primària i 1r d’ESO de l’escola Jesús Maria i Josep de Sant Andreu per parlar d’educació digital i de la introducció del primer mòbil.

És complicat decidir com i quan donem un mòbil als nostres fills. Primer hem de tenir clar per quin motiu els hi facilitem, si és un desig dels nostres fills, una necessitat nostre o si és fruit de la pressió social.
Saber quin és el motiu ens permetrà regular-ne millor l’ús. Comentàvem la importància d’arribar acords a través d’un “contracte” per regular el seu ús.

Poder controlar o minimitzar els riscos d’un mal ús de les pantalles com, la sobreexposició, l’accés a continguts inapropiats o l’ús narcòtic dels mòbils és el que més preocupa a les famílies.
Per prevenir aquests riscos és molt important establir una comunicació activa amb els nostres fills, generar espais de diàleg i confiança i explicar-los sempre allò que ens preocupa.

Si decidim utilitzar un control parental cal explicar-ho als nostres fills i hem de decidir com a famílies com utilitzem aquesta eina i les seves prestacions tenint en compte que el control parental és una eina que ens pot ajudar, però mai substituirà la nostra tasca educativa i el nostre acompanyament.

Vam estar d’acord en el fet que és imprescindible acompanyar els nostres fills en l’ús dels dispositius mòbils. La introducció del mòbil s’ha de fer de forma gradual i progressivament. Fer-ho d’aquesta forma ens permet treballar la responsabilitat i autonomia mentre van madurant.

Per acabar, vam recordar que encara que sovint costi un sobreesforç cal interessar-se pel que fan els nostres fills a la xarxa i mostrar interès per aquest món que sovint ens queda lluny i no ens interessa.

Només ens queda agrair a l’AMPA l’oportunitat i a totes les famílies la seva participació que sempre enriqueix i ens ajuda a créixer. 

Fins aviat

Laura Almagro